white · beige · brown

// marc by marc jacobs, h&m, abercrombie & fitch, scorett //
Har inte kunnat sluta tänka på dessa skorna! De är dock gummistövlar (trodde de vara vanliga boots) men jag gillar dem riktigt mycket faktiskt. Dock så tänker jag hålla igen både vad det gäller shopping och fika (fikade för närmare 700 spänn i oktober månad, inte okej!). På jullovet tänkte jag och en kompis åka till Köpenhamn, så då tänkte jag gå på en mega shoppingspree där istället för att lägga pengar på onödiga saker här i Malmö. Vi får väl se hur detta går... Vet redan att jag kommer behöva klippa håret och köpa nya jeans i november månad, så där ryker ju minst halva studiebidraget. Livet som fattig student alltså. 
 
Ikväll blir det skräckfilm – finns det något annat alternativ på Halloween? Amanda och Becci kommer iallafall hit, wiie ♥ Vi hörs! 
 

happy halloween

// Fotograf: Andrej Zemtsovski / Vampyr-redigering av mig // 
En bild på mig och Ebba från förra veckans maskeradfest. Jag var djävul men mina horn fastnade i sådant där bomullsspindelnät och gick sönder. Oh well ^^ Blev faktiskt ganska nöjd med vampyrredigeringen och tycker den passar dagen i ära. Happy Halloween läsare! 
 

emporia med diana

 
Hola darlings! Träffade min snygging Diana idag. Vi var på språkresa i somras och har så mycket kul minnen ihop, så vi snackade på om allt som hände där och hur mycket vi saknade USA. Nu är jag för övrigt officiellt pank, tack och (höst)lov (åh gud vad torr) att det är ny månad och nya pengar på fredag. Förutom fika så köpte jag nya träningstights som jag tänkte inviga ikväll på en intervallrunda. See ya! 
 

a year ago

//bild från oktober 2012//
Kollade igenom lite gamla bilder och blev förvånad över hur mycket citatet "En bild förändras aldrig, även om personerna i det gör det" stämmer. Hade jag träffat mig själv för ett år sedan och berättat allt som skulle hända, så hade jag aldrig trott det. Att en person jag älskar skulle dö, att en person som jag trodde älskade mig skulle förändras så mycket och att vi inte skulle prata på 3 månader, att mina föräldrar skulle skiljas... Men finns många positiva saker som jag aldrig skulle tro heller – att jag hittat tillbaka till en gammal vän, hade världens bästa veckor i California, att jag fått nya helt otroliga vänner tack vare cheerleadingen och att Ben & Jerry Peanut Butter lanserats. 
 
Enough with the deep talk, nu har jag fått lite tankar ur mig och ska vidare på filmkväll med två underbaringar. Nästan som på den gamla goda tiden, för ett år sedan. Vi hörs imorgon, kram! 
 
 
 
 

en massa skor

// klicka här eller på bilden för att se var alla skor kommer ifrån //
Finns väldigt mycket snyggt i affärerna denna säsong tycker jag, Själv velar jag mellan att köpa ett par höstboots och ha fula vinterkängor när snön väl kommer, eller gå i gamla höstboots nu men köpa snygga vinterskor sen... Vilka i-landsproblem alltså! 
 
Idag har jag tagit vara på lovet på bästa sätt – myskläder all day och Netflix som sällskap. Alla tåg var inställda så jag kunde inte träffa min språkresekompis, utan vi ska försöka träffas imorgon istället. Hoppas ni har haft en bra tisdag, kram! 
 

21:33

Hur gammal är du? 16 år.

När vaknade du idag? 10:30. Höstlov and all ;)

Vad åt du till frukost? Corn flakes och müsli med mjölk – vad annars liksom? 

Nämn tre saker man kanske inte vet om just dig: Jag ÄLSKAR flingor. Äter det till frukost 6 dagar i veckan, och äter det till mellanmål lika ofta. När det är lov så äter jag det till lunch också. Gillar att organisera saker så de ligger kant i kant och bildar en rektangel (gör alltid detta med mina skolböcker, pennskin, datorfodral, mobil o.s.v.). Dricker aldrig kall O'boy, varm ska det vara – även mitt i sommaren när det är +25°, haha. 

Vad gällande ditt utseende är du mest nöjd över? Mitt hår de dagar det samarbetar. Men måste snart klippa det så då blir det kort igen :( 

Vad har du gjort idag? Lunchat + fikat med Amanda och annars hållt mig inne på grund av stormen.

Vilken film såg du senast? Ser sällan på film – men senaste TV-serien var Hannah Montana. Don't judge.

Beskriv en perfekt dag: Det är sommarlov och jag vaknar av mig själv runt tio. Lagar en god frukost – kanske pannkakor och en smoothie – och äter den i trädgården. Sedan träffar jag vänner och kanske drar till stranden, har picnik eller åker till Tivoli. På kvällen blir det grillat och sedan umgås jag med vännerna och skapar de dära minnena man alltid kommer ihåg. 

Beskriv platsen du befinner dig på just nu: Sitter i köket. 

Vad lyssnar du på just nu?
 Stormen utanför typ. 

Hur går du helst klädd? Mjukis, duuh. 

Är du morgon eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska. 

Vilket är ditt bästa ämne i skolan?
 Svenska, iallafall på högstadiet. Gick inte så bra på övningsnationella som jag gjorde i förra veckan. 

Vad köpte du senast? Mjölk (till mina flingor) (okej nu låter jag helt besatt)

Vad har du i dina fickor?
 Har inga fickor i dessa kläderna, hehe. 

Vilken är din favoritaffär?
 Abercrombie & Fitch, H&M, GinaTricot.

Är du blyg? Nej, nästan inte alls. 

Har du några husdjur? Kvalster. Men nej, annars inte. 

Har du svenskt ursprung? 25% italiensk actually, men resten svensk.

Vilka smeknamn har du haft? Av min familj: Kagge, Kackalofan, Klippo, Badkar (ja, jag blev kallad det när jag låg i magen. Thanks for the love liksom). Av vänner: Kata, Kattis, Kata kaos (ahah jaa), Botte, Kitty (som jag hatar). Men blir mest kallad Kata, bara folk som inte känner mig så bra som kallar mig Katarina.

bathroom ideas

//allt från h&m home//
Tre snygga stilar att ha i badrummet! I mammas nya hus så ska ett av badrummen ha turkosa detaljer och det andra badrummet har vi inte bestämt ännu, men jag hoppas på rosa. Blir nog snyggt oavsett :) Jag älskar ju vit och modern inredning, och hela nya huset är det, så jag ser verkligen fram emot att få inreda där. Om en månad så är det inflyttning! 
 

cozy times

// två bilder från igår //
Det är något särskilt med att vara på landet en mörk höstkväll och grilla marshmallows, äta pumpapaj och mysa vid en öppen spis... Men gårdagens fina väder är bokstavligen bortblåst och idag bjuder Malmö på en grå himmel, regn och halvstorm. Om en halvtimme tar jag bussen till stan iallfall och ska luncha med Amanda. Puss! 
 

päronsplitt

"lovar du i nöd och lust?
ja, såklart, svarar alla 
förevigt tillsammans
men vem håller sitt ord
tystnaden är total
runt vårt middagsbord"
 
Det första ämnet jag vill ta upp i den nya kategorin är skilsmässa. Enligt Statistiska Centralbyrån så har nästan var tredje 17-åring varit med om att föräldrarna skiljer sig – så minst hundrafemtio av er som läser detta är eller kommer förmodligen bli skilsmässobarn. Och gissa vem som också är det? Jag. För lite mer än en månad sedan så berättade mina föräldrar det och min första tanke var "Fan vad dåligt april-skämt" – men det var varken april eller ett skämt. 
 
"ett korthus byggt på lögner, en sista suck fick det att falla"
 
Mina föräldrar bråkade inte, och vad jag visste så var allt frid och fröjd. Att då få veta att det man själv anser vara normalt är helt fel för båda ens föräldrar känns fruktansvärt. Det går inte att säga det på ett odramatiskt sätt, så jag säger det ändå – det känns som att hela ens liv, hela ens barndom är lögner. Man börjar ifrågasätta alla familjeminnen och börjar leta efter händelser som kan ha sått fröet till skilsmässotankarna och händelser som kanske rent av avgjorde det hela. Det kvittar hur många gånger de säger att det inte var ens fel, man kommer alltid undra ifall olikheter i till exempel uppfostran bidrog till skilsmässan.
 
Ja, skilsmässa kan vara något av de jobbigaste sakerna jag gått igenom, och eftersom en tredjedel av oss alla, barn och tonåringar, går igenom det så känns det viktigt att ta upp det. Hur många av er läsare har skilda föräldrar? 
 
När jag pratat med kompisar med skilda föräldrar så kan man väl säga att tre sorters skilsmässor är vanligast:
 
- Den där föräldrarna bråkar och sedan skiljer de sig. Då kan skilsmässan nästan kännas skön, eftersom det blir ett slut på bråken. 
- Den där föräldrarna inte bråkar (som i mitt fall) och då är skilsmässan väldigt jobbig eftersom skilsmässan kommer som en chock. 
- Den där en av (eller båda) föräldrarna har varit otrogen/hittat en ny, och där blir skilsmässan "dubbelt" så jobbig eftersom det känns som flera svek. 
 
Det som dock är gemensamt för alla skilsmässor är att kärleken mellan föräldarna tagit slut, och det, enligt mig, är så jobbigt eftersom man själv är ett resultat av ens föräldrars kärlek. Kan något som skapade mig faktiskt bara försvinna? 
 
Hur kommer man över en skilsmässa då? Jag vet inte om man kan det. Jag har definitivt inte gjort det än, men jag är iförsig ganska ny på detta. Det jag försöker fokusera på är de positiva sakerna som kommer med skilsmässan. Till exempel så flyttar ju minst en förälder till ett nytt ställe och då får man ju inreda ett nytt rum, vilket kan vara ganska kul. Jag försöker också tänka att hos pappa kommer det vara väldigt pappigt – i mitt fall så lär det bli ganska aktivt – åka till skogen, åka skridskor på någon sjö, roliga komedier eller action på TV:n, TV-spel, pizzakvällar... Hos mamma kommer det vara ständiga tjejkvällar med mycket tända ljus, romantiska komedier och kriminaldraman, mycket kreativa saker som pyssel, målning, dekorering, bakning och så vidare. Man lär väl sig gilla mamma-mys och pappa-mys mer än man gillar familjemys. Och det man också försöker tänka är att förmodligen kommer ens föräldrar bli lyckligare, och det kommer gå ut över en själv också. 
 
Ge gärna feedback på vad ni tyckte om första inlägget i den nya kategorin och fortsätt komma på ämnen som jag ska ta upp! 
 

höstlov

Äntligen! Jag har inte några särskilda planer för höstlovet faktiskt, men har lite planerat iallafall. Idag ska jag till Österlen med familjen, på måndag ska jag och min bestie Amanda till Mix & Eat och på tisdag ska jag träffa en tjej från språkresan! Det ser jag verkligen fram emot :D Andra saker som jag tänkte få avklarat är ett besök hos frisören, köpa nya träningstights och eventuellt gå på maskeradbal. Har inte bestämt mig än! Lokalfester är alltid ett osäkert kort, vissa gånger är det hur kul som helst och totally worth 150kr som biljetterna brukar kosta, men ibland är det tråkigt och dålig stämning, och då känns det sjukt onödigt. I-landsproblem o.s.v... Vad ska ni göra på höstlovet?
 

världens godaste muffins

Muffins med hallon och vit choklad aka godaste muffinsen i världshistorien. Farligt att ha dem hemma, efter två dagar hade jag stoppat i mig åtta av dessa godingar ;) Tänkte iallafall dela med mig av receptet! Om du gör dem glutenfria rekomenderar jag att du tar mindre smör i eftersom det glutenfria mjölet inte suger upp lika bra vanligt mjöl. 
 
♡ RECEPTET TILL TOLV UNDERBART GODA MUFFINS ♡
• 100 gr smält smör (50-75 gr med glutenfritt mjöl)
 • 1,5 dl strösocker
 • 1 tsk vaniljsocker
• 2 st ägg
• 2 dl mjölk
• 4 dl mjöl
• 2 tsk bakpulver
• 2 dl hallon*
• 100 gr vit choklad*
*Du kan variera mängden beroende på hur du gillar det ;)
 
♡ GÖR SÅHÄR ♡
Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa socker, vaniljsocker och ägg pösigt med elvisp. Vänd försiktigt ner smör och mjölk. Blanda alla torra ingredienser (mjöl och bakpulver) med hallonen och 3/4 av chokladen (som ska vara grovhackad). Vänd ner mjöl/hallon/chokladblandningen i smeten. Fyll muffinsformar (gärna pappersformar i muffinsplåt) nästan till toppen på formen. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. När de är klara och fortfarande ugnsvarma, stick ner några bitar av chokladen i varje muffins. Enjoy! 
 
 

kombos

// plagg från H&M, Hollister,  Inverno, Sheinside.com och UGGs Australia // 
Några kombinationer av kläder som jag gillar! Den beigea tröjan är sååå snygg tycker jag och gillar verkligen kombon med skinn/wet look-byxor till. En lite sötare kombo är den puderrosa toppen ihop med den beigea pälsbollsmössan. So cute! Sedan kommer min absoluta favoritlook, sommar som vinter – den rutiga skogshuggarskjortan i rött/blått med mörkblå jeans. Den sista kombon är absolut mysigast och skulle inte säga nej till det i vinter – stor varm poncho och uggs är både comfy och cozy ♡
 

gymnasieval

Hej! Det första jag vill säga om gymnasieval är att det finns inte bara ett rätt val. Det finns säkert 5-10 olika kombinationer av linjer och skolor som passar dig jättebra, så freak:a inte ut om du inte kommer in på ditt förstahands-val eller om du inte ens vet vilken ordning du ska sätta dina olika val. Det bli oftast väldigt bra, vad man än väljer. Såklart att om du hatar NO och ändå väljer natur så kanske det inte blir så bra, men det är ju ganska uppenbart. Och sedan har du alltid möjlighet att byta linje/skola om det känns helt fel.
 
Jag vet att du inte kommer du kommer tro det, det hade definitivt jag inte gjort för ett år sedan, men det spelar faktiskt inte så himla stor roll. Gymnasievalet känns som en väldigt big deal, och såklart ska man ta det seriöst och så vidare, men det är onödigt att ha ångest och så vidare, för det löser sig. 
 
Angående ProCivitas dresscode så kan jag bara tala för ProCivitas i Malmö. Vet inte hur det är i Helsingborg och Växjö eller hur det kommer att bli på de nya Procce-skolorna i Lund och Stockholm. Iallafall, i Malmö så har de flesta ganska classy stil. Det betyder nödvändigtvis inte märkeskläder, men folk går inte i mjukisbyxor, knappt ens i hoodies (isåfall bara Abercrombie & Fitch typ). Och ja, det är ju mycket märkeskläder också såklart men det är verkligen inget "tvång" som många verkar tro. Och det är mest mainstream-märken och plagg, t.ex. Hunters, kabelstickade tröjor och skjortor från Ralph Lauren och GANT , Barbour-jackor, Michael Kors-väskor, Odd Molly-blusar/koftor och så. Men hur man klär spelar faktiskt ingen roll, man umgås utanför klädstilarna eller vad man ska säga. Det är inte så att minoriteten som har Dr. Martens håller sig för sig själva, haha. 
 
Detta blev ett väldigt luddigt svar, men kortfattat så – oroa er inte så mycket för gymnasiet, varken vad det gäller val eller vad man ska klä sig i. Kram! 

love will remember

//lite inspiration från min tumblr //
De senaste dagarna har gått åt till att sätta nya stunt (ball-up och baskets, wiho), träna skridskoskolan, plugga det ena och det andra och min lediga fredagkväll spenderades med djävulshorn på huvudet, bästa Ebba + ett härligt gäng tjejer. Vilken kväll det var! Idag står 2,5h cheer på schemat och ikväll så kommer gäster och bland annat min BFF since 1998. Ska bli jättekul! xoxo
 

bästa onsdagen

Här startade jag dagen! Spelade min myslista, drack smoothie och kaffe och tände ljus, och det blev så himla avkopplande. När jag steg ur badet så hade jag fått ett sms där det stod att dagens lektioner var frivilliga = behöver inte gå till skolan. Kan det bli bättre? Nu tänker jag gå runt i myskläder hela dagen och bara se på film, dricka te och mysa (och plugga lite, faktiskt). xoxo 
 

grey cape and yellow leaves

// iPhone-bilder //
Hade min nya cape idag, and I absolutely love it ♡ Till den fick det bli helsvart eftersom det var dress-code:n för lagfotograferingen lite senare på eftermiddagen. Bilderna kommer bli hur snygga som helst! Imorgon har jag tidernas chillaste dag, med en skoldag som börjar 12:50 och slutar två timmar senare. Kan verkligen inte klaga! Puss på er lovies 
 

innan jag faller för hårt

// lite höstbilder tagna nu i oktober //
 
Dagens non-stop-regn kompenserades med två inställda lektioner, en riktig höstmysfika och en eftermiddag/kväll spenderad hos mormor och morfar. Fick även med mig en shoppingkasse hem från stan vars innehåll definieras materiell lycka. Nu säger jag ja tack till pyjamas, en halstablett och ett besök på Wisteria Lane. Kyssar 
 
 
 

leo laptop

Hola amigos! Började min dag med att fira bästa vännen Amanda, och sedan stack jag till stan med mamma. Där köpte jag laptop-fodralet på bilden – helt i min stil ;) Nu vankas det middag här hemma och sedan blir det gymmet. Taggar för ett riktigt djurigt cardiopass! kramar ♥
 

plus och minus

på pluskontot: mitt hår börjar bli långt, har lagt tre svinjobbiga prov bakom mig, har precis pratat av mig med min bästa vän, vilket är så skönt, taggar maskeradfest nästa vecka, har börjat skriva (bra) texter igen, mindre än tre veckor tills min syster kommer hem från Skottland.
 
på minuskontot: fryser hela tiden och är inte redo för höst eller vinter, är fylld av "orkar-inte"-känslan hela tiden, så trött på min garderob, pendlar mellan vill-inte-vara-ensam till lämna-mig-i-fred.

för ung för att känna som jag gör

tröja – Abercrombie & Fitch | topp – USA | jeans – H&M | skor – Skopunkten
 

myslördag

Tja babes! Har verkligen tagit vara på denna lediga dag på bästa sätt – glass, Marabou och Pottan på datorn tillsammans med en av mina bästa vänner. Myyyys! Nu är jag dock lite lagom lördagsseg så kanske sticker ut och går eller något efter maten. kramar 
 

san diego, california

 
 
 

skridskor idag med klassen

Beklagar kvallen, men iPhonebilder är vad det är! Idag ska vi iallafall åka skridskor med klassen, ska bli sååå kul! Jag är inte hockeyspelare som man kanske tror om man ser bilden, utan är faktiskt konståkare. Slutade dock för ett år sedan, men att åka skridskor är lite som att cykla – om du väl lär dig kan du det alltid. Men ska bli kul om jag kan hoppa eller snurra, hehehe. Tyvärr är det hjälmtvång och för mig som inte har åkt skrillor med hjälm sedan trean är det ganska ovant. Hopp och pirruetter känns väldigt konstigt med en hjälm på huvudet. Tycker du om att åka skridskor?
 

ny kategori – tonårstankar

Fick en liten idé som jag hoppas ska bli något bra! Eftersom min blogg handlar till 90% om ytliga saker (kläder, min dag o.s.v.) så tänkte jag börja med att ha lite djupare inslag om just det som vi tonårstjejer är med om, eller har kompisar som är med om. Tänkte ta upp de där jobbiga och tråkiga sakerna, men också de där riktigt underbara och fjärilar-i-magen-sakerna också. Meningen med allt detta är att i (nästan) alla bloggar och instagrams av tjejer i vår ålder uppehålls en perfekt fasad, och så är det ju inte egentligen. Men på bloggarna och instagram, där är allt frid och fröjd, livet leker och vi är så glada hela tiden. Genom att jag delar med mig av mina upplevelser och tankar, så hoppas jag att kunna hjälpa fler personen i samma sits, eller kanske "förbereda" de som inte har upplevt det än men som kanske gör det i framtiden. Låter det som en bra idé? Vilka ämnen vill ni att jag tar upp?
 
 
 

sno stilen

topp – LINDEX solglasögon – RAY-BAN jeans – TRUE RELIGION väska – PRADA
 
Snart blir det för sent att klä sig så här, men någon vecka till kan man ju försöka. Supersnygg kombination tycker jag iallafall – fast å andra sidan kan ju inte vit överdel med ljusa jeans bli fel. 
 
Imorgon är det fredag (haha no shit liksom) och det ska bli sååå najs! Jag har ingen träning i helgen, som jag sagt tidigare, och borde väl passa på att festa arslet av mig, men såklart händer INGET de helgerna man är ledig. Jaja, jag ska iallafall sova över med Ebba och ha Harry Potter-maraton, ta foto med laget och fira min fina Amanda i helgen, så det blir nog bra ändå. Och Ben & Jerry är på extrapris på Konsum, så det kommer verkligen förgylla min helg ;) 
 

leker love guru

Fick denna kommentaren igår och gissar att det finns många i samma sits, så därför väljer jag att svara i ett inlägg. 
 
Först – tack så jättemycket för komplimangerna! ♥ Sedan kan jag ju börja med att jag är universums mest socially awkward tjej så mina tips kanske inte hjälper. Meeen, gud vad kul för dig, först och främst! Något ni kan göra är ju att ta en fika (hoho standard.se) för då kan man alltid i nödfall, om samtalet verkligen är helt dött, kommentera det man äter/dricker. Andra samtalsämnen som brukar vara ganska najs är till exempel vad ni gjort på sommaren, eller resor ni gjort tidigare. Men du behöver nog inte oroa dig, det låter ju som ni redan "klickat" så då kommer säkert samtalet bara flyta på! Vad det gäller outfits så tycker jag bara du ska klä dig i något du känner dig snygg och bekväm i. Lycka till nu! Och om det är någon läsare som har något tips, bara skriv en kommentar. 

 
 

ren glädje

Två favoritbilder, utan tvekan.

in the moment we're lost and found

// lite detaljer från gårdagens outfit // 
 
Så himla roligt med nya läsare! Välkomna, välkomna, hoppas ni ska trivas ♥ Själv har jag precis kommit hem från skolan och ska få i mig lite mat, sedan sticker jag till träning. Resten av kvällen lär spenderas med samhällsboken framför mig, tagga prov imorgon. Jajaaa, men imorgon är det även torsdag, vilket nästan är fredag, så det är ju något att se fram emot. Har ingen träning i helgen och det ska faktiskt bli ganska skönt. Har nämligen alltid träning fredag- och lördagkvällar, vilket förstör ens sociala liv ganska mycket. Puss! 
 

keep it simple

Det här är min favoritoutfit på vintern – så simpelt och så snyggt. Och varmt. 
 
Har pluggat hela kvällen och är sååå stressad! Jag har fastnat nu, så bestämde mig för att sluta plugga för idag och nu så sitter jag och ser på Svenska Hollywoodfruar. Från det ena till det andra – gud vad statistiken har skjutit i höjden idag! Har även fått 15 nya följare på Bloglovin'? Är jätteglad över nya läsare, men undrar var ni kommer ifrån. Please tell! Ha en fortsatt trevlig tisdag, kram ♥
 

small tattoo

img src_tumblr
 
Jag vet att jag någon dag i framtiden vill gadda mig. Bara något litet och stilrent men med mycket innebörd. Jag har en idé om att tatuera in en kompass och en annan idé är att göra en tatuering ihop med min syster... Jaja, jag har ju fram tills årtonsårsdagen att bestämma mig :P 
 
Idag slutade jag tidigt och har varit hemma i ca en och en halv timme. Nu ska jag dock in till stan igen för en promenad och fika med en saknad vän. Ska bli supermysigt! Tar med kameran också, så jag hoppas på att knäppa några höstbilder. xoxo

fall through the phone

via min privata instagram

Håller på att drunkna i plugg! 25% av mitt svenskabetyg står på spel denna veckan, tillsammans med en debattartikel och salskrivning i samhällskunskap. Och det blir mer för varje vecka! Det är såklart lite extra jobbigt nu i ettan på gymnasiet i och med nya lärare, så man vet inte riktigt vad de kommer testa en på... Å andra sidan är många prov inlämningar och inte så mycket "plugga-in-info" så det är ganska skönt. 
 
För övrigt så funderar jag på att flytta min blogg till forme.se. Man kan överföra alla inlägg till nya bloggen också, vilket är ett enormt plus. Har ni någon erfarenhet eller några åsikter om forme.se? 
 

we ❤ it

Inspocollage med bilder från we ❤ it – är det din bild? Säg till mig så länkar jag dig! 
{Inspiration collage with pictures from we ❤ it – is it your pic? Tell me and I'll give you credit!}
 
Lite inspiration från we ❤ it som sagt! Det är ju ganska tydligt vilken slags bilder jag gillar – vitt, vitt, vitt och ett Valencia-filter på det! Har till och med ett instagramkonto där jag bara lägger upp sådana här bilder  {@katarinadahlgren}. 
 
Hur som helst så gör dessa bilder att jag blir sugen på tre saker – shoppa massa höstkläder, tända ljus och bada bubbelbad och att inreda! Ser verkligen fram emot att få fixa i mitt nya rum, kommer bli snyggt (hoppas jag!). "Såklart" kommer det att vara vitt, men med detaljer i rosa, beige och silver. Ska göra ett collage med lite inredning (typ prydnadskuddar, ljus, detaljer till rummet m.m.) snart. Stay tuned! 
 

perfekt i basgarderoben

Nytt från H&M L.O.G.G. Den perfekta vita baströjan med en liten twist. Älskar verkligen halsen i spets/virkat. Passar till alla byxor och jeans men tror att den blir särskilt snygg ihop med ljusa jeans och bruna boots. På sommaren (bara 1000 år dit o.s.v.) så kommer den också bli sååå snygg med shorts och bruna ben *drömmer mig bort*. Är faktiskt väldigt taggad för sommaren 2014, trots att det är långt till dess och jag inte har några riktiga planer, vet bara att jag inte kommer åka utomlands – så istället ser jag fram emot att hänga med kompisar till deras stugor, hänga i min egen stuga, utnyttja sommarkortet och åka runt i Skåne, åka upp till Stockholm och/eller västkusten, Tivoli i Köpenhamn... Har ni några sommarplaner än? 

emporia idag

Hej vänner! Idag gick jag till Emporia med mamma och mina nästkusiner och deras föräldrar. Trevligt! Som ni ser så har jag lagt till lite text på bilderna, och jag själv tycker det är skitfult, men under den senaste tiden har folk börjat sno mina bilder, vilket är jättetråkigt. Jag får se lite hur jag gör, kanske skriver jag bara en diskret länk, men jag tycker bilderna blir ganska förfulade av det. Så tråkigt att folk inte kan förstå skillnaden mellan mitt och ditt... 
 
Nu ska jag iväg på träning och ikväll blir det teater. Vi ska se Miss Saigon. Blir nog bra! Men nu måste jag rusa, ha en fin lördag. Puss! 
 

hårdare än asfalt

Har försökt i över en timme att skriva något vettigt, men de enda orden som kommer ut är sådant man inte skriver på bloggen. Allt jag skriver blir för personligt, så jag avslutar inlägget här. Jag vet att uppdateringen suger, men jag har mina anledningar. Berättar nån gång, när jag har smält informationen och kan säga "det är okej" och mena det. 
 

fall cravings

1. DinSko 2. H&M 3. Miinto.se 
 
Perfekta detaljer som livar upp vilken höstoutfit som helst! Som idag t.ex., då jag hade tidernas klädpanik och slutligen klädde mig i en svart långärmad tröja och jeans – hade varit 1000 ggr snyggare om jag haft en sjal runt halsen och ett snyggt skärp i midjan. 
 
☆ ☆ 
 
Stressig dag idag, men nu är jag klar med alla måsten. Slutade fyra och har sedan dess lagat mat till familjen, avverkat det mest oproduktiva gympasset ever och pluggat inför spanskaprovet imorgon. Nu ska jag titta på någon bra tv-serie, toodles!
 
 
 

orkar inte va iskall, vill bara känna

Gröna löv byts ut mot gula, luften är härligt krispig och halsdukar, vantar och mössor plockas fram. När regnet öser ner utanför så ligger man nerbäddad under filtar och dricker te, ser på film, läser böcker och myser. Ja hösten är ganska bra ändå. 
 

Nu ska jag ut och gå med Veronica Maggios senaste album i lurarna – ännu en sak jag älskar med hösten: Det är den perfekta årstiden för långa promenader då man stänger ute allt och alla för ett litet tag. 
 
 

sunday morning

Harry Potter, en Ben & Jerry, två skedar och en bästa vän kan ju inte bli något annat än bra. Hade helst legat kvar i Ebbas säng hela dagen, men skulle först iväg på tränarmöte och sedan kolla in nya huset ännu en gång. Nu ska jag äta mellis och sedan fortsätta se Harry Potter och den Vises Sten och försöka att inte typ gråta sönder av 1. nostalgi 2. ångest över att jag inte går på Hogwarts. 
 
 

språkresa?

Jag och min kära vän Ebba tänkte testa att göra en podcast, och i första podcasten tänkte vi ta upp språkresor eftersom vi båda varit iväg nu i somras. Hon i Malta, jag i San Diego. Är det något du undrar över när det kommer till språkresor så släng iväg en kommentar, så tar vi kanske upp det i podcasten. Puss! 
 
jag och ebba ↓
 

17 frågor om cheer

Hur länge har du gått på cheerleading? I exakt ett år och en månad
Tävlar du – om ja, vilken nivå? Tävlar senior fortsättning.
Vad heter ditt lag? Obsession
Vad heter din förening? Cheer Infinity Athletics
Vad är din starkaste sida? Stunt (alltså bygg) skulle jag tro.
Vad är ditt favoritmoment? Bygga
Vad är din svagaste sida? Hopp hehe
Vad har du för position? Bakperson
Vad skulle du vilja ha för position? Är faktiskt väldigt nöjd med bak, men nån gång hade jag velat toppa!
Hur många är ni i ditt lag? 28 tror jag
Vad är ditt bästa cheerminne? DM med Aces förra året! Det var min första tävling så det är ju alltid något väldigt speciellt över det. 
Vad är det bästa med cheer? Att det är så allsidigt, man gör liksom allt! Bygger, hoppar, gör gymnastik, dansar, flörtar... Och alla vänner man får! Ens lag är familj. 
Vad är det sämsta med cheer? Är en person borta kan det drabba en hel byggrupp så de inte kan bygga. Det går egentligen inte att missa träningar, vilket är lite jobbigt ibland. Och att man tävlar så sällan! 
Vad är det roligaste att bygga? Tycker det är väldigt kul med switch-ups och high-to-high, men även baskets. Det roligaste med att bygga är ju när man sätter en ny skill för första gången, eller för första gången med en ny byggrupp 
Kan du dra något – om ja, vad? Scorp, scale och en ganska ful heel. 
Vad tycker du om din byggrupp? Att vi lär oss fort och funkar ihop. Vi har utvecklats enormt sedan första träningen ihop och vi har alltid saker att skratta åt!
Vad tycker du om ditt lag? Tror att det har enorm potential men just nu så tror jag inte alla är riktigt motiverade. Tror det kommer sen när vi närmar oss tävling! 
 
 
 
 
 
 

recensiorsmiddag + fest

Detta var min torsdagkväll i bilder! Vet inte vem fotografen är, men all cred till honom. Alla bilderna är tagna från ProCivitas Malmös facebook :)
 
Jag och ett gäng tjejer från min klass kom till Lund C och promenerade till AF-borgen. Först var det fotografering utomhus, sedan blev det lite mingel följt av middag. Ola Selmén (han i Amigos, ni vet) stod för underhållningen, duktiga Procce-elever höll tal och så sjöng Oscar Zia och några tjejer som också går på ProCivitas. Jätteduktiga var de! När vi fått mat och efterrätt så var det lite partaj och jag och mina swaggers Julia och Amanda gjorde dansgolvet osäkert ;) En kväll värd att minnas. 
 
Nu så ska jag njuta av en relativt lugn helg, med träning, myskväll, skridskoskola-möte och så ska jag kolla lite på nya huset. Mer om det vid tillfälle! xoxo
 

september i outfits

Personligen gillar jag nog den med svart stickad tröja och jeans, simpelt och comfy – precis som jag gillar det. Men outfiten med den blå tröjan gillade jag, och min omgvining också, mycket. Fick supermycket komplimanger för tröjan och det är ju alltid kul. 
 
Nu sitter jag och väntar på min sista lektion. Har haft håltimme i tre timmar och det är ganska drygt... Efter skolan ska jag hem till Ebba iallafall, ska bli mysigt!
 

genom hörlurarna