gymnasieval

Hej! Det första jag vill säga om gymnasieval är att det finns inte bara ett rätt val. Det finns säkert 5-10 olika kombinationer av linjer och skolor som passar dig jättebra, så freak:a inte ut om du inte kommer in på ditt förstahands-val eller om du inte ens vet vilken ordning du ska sätta dina olika val. Det bli oftast väldigt bra, vad man än väljer. Såklart att om du hatar NO och ändå väljer natur så kanske det inte blir så bra, men det är ju ganska uppenbart. Och sedan har du alltid möjlighet att byta linje/skola om det känns helt fel.
 
Jag vet att du inte kommer du kommer tro det, det hade definitivt jag inte gjort för ett år sedan, men det spelar faktiskt inte så himla stor roll. Gymnasievalet känns som en väldigt big deal, och såklart ska man ta det seriöst och så vidare, men det är onödigt att ha ångest och så vidare, för det löser sig. 
 
Angående ProCivitas dresscode så kan jag bara tala för ProCivitas i Malmö. Vet inte hur det är i Helsingborg och Växjö eller hur det kommer att bli på de nya Procce-skolorna i Lund och Stockholm. Iallafall, i Malmö så har de flesta ganska classy stil. Det betyder nödvändigtvis inte märkeskläder, men folk går inte i mjukisbyxor, knappt ens i hoodies (isåfall bara Abercrombie & Fitch typ). Och ja, det är ju mycket märkeskläder också såklart men det är verkligen inget "tvång" som många verkar tro. Och det är mest mainstream-märken och plagg, t.ex. Hunters, kabelstickade tröjor och skjortor från Ralph Lauren och GANT , Barbour-jackor, Michael Kors-väskor, Odd Molly-blusar/koftor och så. Men hur man klär spelar faktiskt ingen roll, man umgås utanför klädstilarna eller vad man ska säga. Det är inte så att minoriteten som har Dr. Martens håller sig för sig själva, haha. 
 
Detta blev ett väldigt luddigt svar, men kortfattat så – oroa er inte så mycket för gymnasiet, varken vad det gäller val eller vad man ska klä sig i. Kram! 
Anonym
2013-10-26 · 16:20:44

hej katarina! skall beställa ett par a&f-jeans (super skinny), men är lite osäker på storlekarna. har hört att de skall vara ganska små. har du ett par därifrån, hur är storlekarna isåfall? :)

Svar: har faktiskt inga a&f jeans så kan tyvärr inte svara på det :( men de brukar ha mätanvisningar på hemsidan, så ta dina mått och jämför :D
Katarina

Emma
2013-10-26 · 17:40:23 » Blogg: http://emmandens.blogg.se

det skiljer sig ganska mycket på klädstilen mellan våra skolor hahaha! Min skola är typ 70% datanördar (som går speldesign och spelutveckling..) så går man i mjukis/ halvt otvättade jeans, röker och lever på cola och energidricka så smälter man in bland dem! Sen kommer alla musikelever och är typ punkre/ hårdrockare och mediaeleverna (mig inräknat) är med classy/ hipster "normalt" hahaha :)

Anonym
2013-10-26 · 23:20:09

hej katarina, kan inte du visa hur man ska klä sig "classy" utan märkeskläder?

Ida
2013-10-27 · 11:04:09

Hej! Undrar vilket företag du åkte på språkresa med? Jag är nämligen lite sugen på att åka till USA nästa sommar. Hade varit kul att göra dina åsikter. Kan du inte göra ett inlägg? :)

Svar: Kolla min frågor & svar kategori + san diego-kategori, där har jag svarat på dessa frågor. kram!
Katarina
Ditt namn:                                                  E-mail (visas bara för mig):                                        Blogg/hemsida:


Kom ihåg uppgifter